Inici > Actualitat > INGRÉS MÍNIM VITAL (IMV)

INGRÉS MÍNIM VITAL (IMV)

02/06/2020

El Consell de Ministres ha aprovat el 29 de maig l'Ingrés Mínim Vital (IMV).

Requisits:
1. Complir les condicions de vulnerabilitat econòmica que s'estableixen.
2. Tenir més de 23 anys (tret que tingui algun menor al seu càrrec) i menys de 65.
3. Residència continuada i ininterrompuda a Espanya durant almenys l'any anterior a la presentació de la sol·licitud i residència legal al nostre país en el cas de ciutadans estrangers.
4. Per als sol·licitants que viuen sols, no integrats en una unitat de convivència, s'exigeix haver viscut durant almenys els tres anys previs a la sol·licitud de manera independent dels progenitors 

Quan i on es pot sol·licitar:
Es podrà sol·licitar a partir del 15 de juny de 2020.
Hi ha dues opcions per a sol·licitar-ho de manera telemàtica davant el tancament d'oficines per l'estat d'alarma:
- Si no disposa de certificat digital podrà utilitzar el servei habilitat per l'Institut Nacional de la Seguretat Social en la Seu Electrònica per a la seva sol·licitud sense certificat. S'obrirà un formulari on s'emplenaran les dades del sol·licitant i dels possibles beneficiaris que formin part de la unitat de convivència, els seus documents identificatius i la documentació necessària per a resoldre la sol·licitud.
- Si disposa de certificat electrònic o cl@ve es podrà sol·licitar a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social adjuntant també la documentació necessària i emplenant les dades del formulari. Aquesta segona opció és la més recomanable pel que s'ha habilitat la possibilitat d'utilitzar aquest servei a través d'una altra persona que disposi de certificat electrònic o cl@ve i que actuarà en qualitat de representant.

Canals d'informació i consulta:
S'ha previst l'habilitació d'un telèfon 900 gratuït per a traslladar dubtes, a més comptarà amb un assistent virtual i un simulador per a conèixer si es té dret a percebre-ho, a més de l'import estimat corresponent.

Arxius adjunts

Arxivat a: Ocupació