Inici > Actualitat > PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA COVID19

PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA COVID19

30/04/2020

PRESTACIÓ EXTRAORDINÀRIA COVID19

 

Objectiu

El Decret Llei 14/2020, de 28 d’abril, pel que s’adopten mesures urgents per a pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la COVID-19, crea una prestació econòmica extraordinària de pagament únic amb l'objectiu de facilitar l'adquisició de productes d'alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics, per un import de:

200 euros

El termini comença avui, dia 30 d’abril i acaba quan s’esgoti la partida pressupostària.

 

A qui va adreçat?
Destinat a treballadors per compte propi i per compte d'aliena amb càrregues familiars, que acreditin un minvament dràstic i involuntari en els seus ingressos a conseqüència dels efectes en l'activitat económica ocasionats per la declaració de l'estat d'alarma derivat de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

 

Requisits:
a) Tenir més de divuit anys.
b) Estar empadronat i residir legalment en un municipi de Catalunya.
c) Trobar-se en alguna de les següents situacions:
c.1) Ser treballador per compte d'altri i haver estat afectat per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), o ser fix discontinu inclòs, o bé tenir extingit el seu contracte de treball de caràcter temporal a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la COVID-19.
c.2) Ser treballador per compte propi i haver hagut de suspendre o reduir la seva activitat econòmica a conseqüència de la crisi sanitària derivada de la COVID-19.
d) Haver sofert una reducció involuntària de les seves rendes del treball o de la seva facturació del total dels mesos de març i abril de 2020, superior al 30% en comparació amb el mateix període de l'any anterior, a conseqüència dels efectes de la COVID-19.

e) Els ingressos econòmics de la persona sol·licitant i tota la seva unitat familiar durant els mesos de març i abril de 2020 han de ser, en mitjana mensual, inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals.
f) La persona sol·licitant ha de tenir familiars que convisquin amb ella i al seu càrrec.

Com demanar-ho

El formulari de sol·licitud normalitzat està disponible en l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya:

http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/prestacio-extraordinaria-subministraments-basics-covid?cat

Si teniu dubtes, podeu utilitzar la nostra línia directa de consultes al telèfon directe:
93 776 01 27 
o el correu:

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxius adjunts

Arxivat a: Ocupació